Pas på mug i badeænder

Dit barns badelegetøj kan være en bakteriebombe. Læs med og se, hvad jeg faldt mine børns badeænder.

I artiklen får du at vide, hvilke typer af badelegetøj, du skal være særlig opmærksom på, og hvordan du undgår at legetøjet bliver et mekka for mug og bakterier.

Mette Møllebjerg

Mette Møllebjerg

Forfatter af artiklen &
Mor til Mikkel og Marie 
Læs mere her

Sådan så vores badeænder ud indvendigt

Jeg havde min datter i bad og lade mærke til, at hendes gule gummiænder var begyndt at få en mørkere lidt grønlig farve. Det kunne ikke umiddelbart vaskes af, så jeg besluttede mig for at skære en af ænderne midt over for at se, om det kom indenfra.

Temmelig overrasket blev jeg, da jeg så at hele indersiden af anden var beklædt med et tykt lag slimet mug.

Vores gummiænder er af typen med et lille hul i bunden. Jeg har altid tømt ænderne for vand, når badet har været færdigt, og ellers har jeg aldrig skænket bakterievækst en tanke. Set i bagklogskabens klare lys, så burde jeg kunne have tænkt mig til, at der ville gro bakterier inde i gummianden – men det gjorde jeg altså ikke.

Problemet med mug i badelegetøj, kan opstå i alle typer af legetøj, hvor der kan komme vand/fugt ind i legetøjet. Løsningen er at undgå typer af legetøj med hul i bunden.

Sygeplejerske advarede allerede i 2003

Efter lidt research fandt jeg ud af, at fænomenet ikke er nyt – allerede i 2003 advarede en sygeplejerske mod badelegetøjet, efter en pige havde fået akut mellemørebetændelse af at have været i bad med en bakterieinficeret badeand, læs historien her

Badeand uden hul i bunden

Løsningen på problemet er at undgå badelegetøj med et lufthul i bunden. Hvis der ikke kan komme luft og vand ind, så kan der heller ikke gro bakterier.

Desværre er de forskellige forhandlere ikke ret gode til at oplyse, om badeænder har hul i bunden eller ej, så det sikreste er at tjekke, inden du køber. 

Jeg har tjekket en masse badeænder og ænderne listet nedenfor er uden hul og derfor sikre at bruge.

Bedste køb

Hevea badeænder

Ænderne fra Hevea er uden hul i bunden. Ænderne er i naturgummi og fri for skadelige stoffer.

Hevea ænderne findes i tre forskellige størrelser og sælges både i sæt og enkeltvis.  Ænderne finder du her

OBS! Hevea badeænderne er i naturgummi og tåler ikke at ligge i direkte sollys i længere tid. 

 

Spørgsmål og kommentarer?

Kender du badeænder uden hul i bunden, så skriv gerne en kommentar herunder. Så vil jeg  lave en liste over “sikre badeænder” i artiklen.

Har du spørgsmål til artiklen? Så er du også meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.