Den komplette guide til Odder barnevogne

I artiklen her har jeg samlet en masse nyttig viden om Odder barnevognen. Har du et spørgsmål, som du ikke får svar på I artiklen her, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar. Så skal jeg gøre mit bedste for at finde et svar til dig.

Mette Møllebjerg

Mette Møllebjerg

Forfatter af artiklen &
Mor til Mikkel og Marie 
Læs mere her

Bedste barnevogn

Måske er Odder den bedste barnvogn på markedet. Det er hvertfald den mest populære målt på antal Google-søgninger. Hver måned bliver “Odder barnevogn” googlet hele 9.900 gange. Til sammenligning søges der “kun” 5.400 gange efter “Emmaljunga barnevogn”

Odder laver nogen af de bedste barnevogne på markedet og vognene produceres stadig i Danmark.

Der har været produceret barnevogne i Odder siden 1925 og Odderbarnevognen produceres stadig i Danmark. Du kan læse mere om fabrikkens historie her

Forhandlere

Babysam har eneforhandling af Oddervognen, så hvis du skal købe en Odder barnevogn fra ny, så findes den kun i Babysam.

Barnevognsmodeller

Tidligere producerede Odder en række forskellige barnevognsmodeller. for nyligt har de valgt at gøre programmet mindre, så der nu kun findes én barnevogn Odder North og City DUO kombivognen.

Odder North

Mærke: Odder
Model: North
Pris: 9.999
Forhandler: Babysam find den her

Odder North er den aktuelle model af Odders barnevogn. Det er en videreudvikling af Zip modellen, men en række innovative forbedringer.

L

Fordele

  • Lynlås i forlæderet
  • Solskygge og solsejl

  • Lomme på kasse

  • Lomme i kaleche

  • Aftageligt vaskbart indtræk

  • Liggemål på 98 cm

K

Ulemper

  • Høj pris

Odder Zip 

Mærke: Odder
Model: Zip (Udgået)
Pris: 8.999
Forhandler: Babysam

Odder Zip er forgængeren for Odder North modellen. Med Zip modellen lancerede Odder en barnevogn med lynlås i forlæderet. Modellen er udgået i 2018.

Odder hjul

Når du køber en Barnevogn fra Odder kan du selv vælge om du vil have almindelige lufthjul eller punkterfrie SLE hjul.

Odder lufthjul

Lidthjulene fra Odder giver en rigtig god affjedring og er virkelig gode isæt til det meget lille barn. Ulempen er at de kan tabe luft og punktere.

Odder lufthjul kan købes på Babysams hjemmeside til 1000 kr. for 4 stk find dem her

SLE punkterfrie hjul

De punkterfrie hjul har den klare fordel at de ikke kan punkterer. Ulempen er at de ikke har så god affjedring. Det er især en udfordring, når barnet er meget lille og ikke vejer ret meget i barnevognen.

SLE hjul kan købes på Babysams hjemmeside til 1000 kr. for 4 stk find dem her.

Barnevognsstel X-dream

Odders barnevogne leveres med X-dream stel, der findes i sort og sølvfarvet.

Stellet fylder meget lidt, når det er slået sammen og kan være i de fleste biler.

Sammenklappet med hjul:L: 98 x B:52 x H:18 cm

Sammenklappet uden hjul:L: 102 x B:65 x H:38 cm

Stellet kommer med et læderstyr, der kan justeres fra 89-112 cm.

Tidligere havde Odder et billigere standard stel som alternativ til X-dream stellet, men det er udgået i 2017/2018.

Reservedele til Odders barnevogn

Hvis du har brug for andre reservedel end lige hjul, så kan de ikke bestilles via Babysams hjemmeide. Du kan heller ikke købe dem direkte ved fabrikken. Istedet skal du have fat i din lokale Babysam butik.

De plejer at være rigtig søde og hjælpsomme, men det kan være en lidt omstændig proces at bestille. De kan som oftest ikke bare oplyse en pris, men skal først undersøge en masse ting.

Jeg har oplevet at prisniveauet på reservedelene svinger meget. Noget er overraskende billigt og andet er virkelig dyrt. Jeg har selv fået skiftet læderstyret på en Odder Zip. Det kostede 300 kr. inkl. montage, hvilket jeg synes er ret billigt. I den dyre ende spurgte jeg på et tidspunkt på et nyt indtræk til selve barnevognskassen (ikke kalechen, bare stoffet ide i selve kassen) Det kostede over 1000 kr, det meget synes jeg, så jeg valgte selv at sy det hul, der var kommet i stoffet.

Odder City / Odder City DUO 

Mærke: Odder
Fyld: City / City DUO
Pris: 5499 / 8298 kr.
Mærkninger:  Babysam find den her

City DUO er odders kombivogn. Den findes både som klapvogn eller som kombineret klap- og barnevogn.

Liftdelen har et liggemål på 78 cm.

Klapvognsdelen har et liggemål på 98 cm.

Mine erfaringer med Odder Barnevogn

Da jeg blev gravid med vores søn i 2012 gik jeg med det samme i gang med at læse om alle de forskellige barnevognsmærker og modeller.  Jeg blev hurtigt ret hooked på en Odder Zip med lynlås i forlæderet.

Jeg fik lokket kæresten med i Babysam for at kigge på vognen, og han var helt enig i at den så rigtig fin ud Jeg havde ikke lige fået advaret ham om prisniveauet, så han så prisskiltet på knap 10.000 kr. måtte jeg have mine bedste overtalelsesevner i brug. Jeg havde selv tænkt at det var mange penge, så vi aftalte at se om vi kunne finde en brugt vogn til en fornuftig pris.

Brugt Odder barnevogn

Den næste tid sad jeg dybt begravet i barnevognsannoncer og det lykkes mig til sidst at finde en pæn brugt Odder Zip med alt udstyr til 5000 kr. Den købte jeg og var egentlig godt tilfreds. Men efterhånden min termin nærmede sig, begyndte jeg at finde flere og flere fejl ved min nye brugte barnevogn: Kalechen var lidt falmet, mønsteret på indtrækket var ikke lige så fint som i de nye modeller osv.

En dag besluttede jeg mig for at ringe til Babysam og høre, hvad et nyt indtræk og en ny kaleche ville koste. Den flinke dame oplyste mig priserne, og jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen. Hvis jeg ikke husker galt, så var det noget med 2.500 kr. for kalechen og knap 1.000 kr. for indtrækket.

Damen spurgte mig så, hvorfor jeg ikke bare købte en helt ny overdel, den kostede nemlig “kun” 4000 kr. Jeg sagde, at jeg ville tænke over det, og sagde pænt tak for hjælpen. Med lidt hurtig hovedregning kunne jeg godt se, at uanset om jeg valgte en ny kasse eller bare reservedele, så ville prisen nå op i nærheden af, hvad en ny vogn kostede.

Men så dagen efter fik jeg en ide, jeg ville prøve at sætte den brugte Zip barnevognskasse til salg. Hvis jeg nu kunne få lidt for den, så kunne jeg måske alligevel få det samlede regnestykke til at se fornuftigt ud.

Jeg satte den gamle kasse til salg i på dba til 2500 kr, og allerede samme eftermiddag, var der en, der ville købe den. Jeg ventede med at fjerne salgsannoncen, for hun ville først hente den dagen efter. Samme aften var der tre andre, der ringede og ville købe kassen. Det var helt vildt, men kassen blev hentet og jeg fik mine penge.

Ny kasse og brugt stel

Jeg skyndte mig at ringe til Babysam og bestille en ny kasse – der var lidt leveringstid, så det var ved at være sidste øjeblik, hvis den skulle komme inden min termin. Vi nåede heldigvis det hele og jeg endte med at have en ny Zip barnevognskasse, et brugt X-dram stel og alt tilbehør for samlet set 6.500 kr.

Vi har været super glade for barnevognen. I dag er den i brug til barn nummer to, og den fungere bare upåklageligt. Stofindtrækket er blevet lidt mørt, så jeg har nogen steder syet lidt forstærkning på. Jeg har især sat stor pris på lynlåsen i forlæderet og det at stellet er så nemt at slå op og ned.

Skulle jeg købe en barnevogn igen, så ville jeg uden at tøve købe en Odder igen.

Spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke får svar på I artiklen her, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar. Så skal jeg gøre mit bedste for at finde et svar til dig.