De fleste nybagte forældre kender til dét med søvnløse nætter. Det er fantastisk at blive forælder, men ikke altid lige nemt. Særligt for de, der har et barn, som døjer med søvnen, kan det være hårdt.

Det kan være en udfordring at få de små til at sove, og er du én af dem, der kæmper, så er en slyngevugge måske løsningen du har ventet på. I artiklen her kan du læse mere om fordele ved slyngevuggen. Hvorfor er slyngevuggen særlig? Hvad er det, der gør den så god? Og hvilken type børn kan i særlig grad have gavn af en slyngevugge? Spørgsmål som disse bliver besvaret på grundig vis, sådan at du – hvis du beslutter at investere i en slyngevugge til dit barn – ledes på vej imod netop den løsning, der passer til dine og dit barns behov.

Til sidst i artiklen finder du en grundig gennemgang af de mest populære produkter inden for slyngevugger. Hér gennemgår vi to forskellige varianter og kigger blandt andet på både design, pris, sikkerhed og komfort. Varianterne er henholdsvis Natures Sway slyngevugge fra MamaMilla og den lysegrå hængevugge fra mærket Nonomo.

Afslutningsvis i artiklen sammenholder vi de to beskrevne slyngevuggetyper for afrunde med at præsentere fordele og ulemper ved hver variant. Så er der bare tilbage at sige: God læsning!

Hvorfor vælge en slyngevugge?

Der er mange gode grunde til at vælge en slyngevugge til dit barn. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du skal vælge netop denne løsning.

Bevægelser som i mors mave

Slyngevuggen er lavet således at den imiterer de bevægelser, som barnet mærker, mens det endnu ligger i maven. Den samme vuggen og svajen, som barnet følte da det lå i dit skød, vil det føle når det ligger i slyngevuggen. Barnet vil genkende fornemmelsen og komme til at føle sig tryg og beroliget af bevægelserne.

Samme beroligende effekt har slyngevuggen idet at den giver baby en følelse af tæthed og varme, som den følte mens den lå i maven. En slyngevugge er perfekt at putte sig i fordi den går op i siderne og fordi den ikke er for stor. Den vil få din baby til at føle sig omfavnet. På den måde kommer dit barn til at falde til ro hurtigere end ellers.

Gode råd når du køber en slyngevugge

Når du skal ud og investere i en slyngevugge – eller hængevugge, som nogen også kalder det – er der rigtig mange ting at tage hensyn til. Hvad er generelt den mest anbefalelsesværdige type hængevugge? Skal madrassen være fast eller blød eller midt imellem? Spørgsmål som disse kan trænge sig på, når man kommer til det punkt, hvor man har besluttet til for at gøre et slyngevuggekøb. Herunder forsøger vi at give dig en række svar.

Først og fremmest er det vigtigt, at dit barn har luft omkring hovedet. Dette er essentielt, så det kan få rigelig med ilt og så det ikke får det for varmt. Husk derfor at kigge efter en slyngevugge, der ikke er for lille.

Dernæst er det vigtigt, at du ser på en god madras. Her kan vi anbefale en fast madrastype. Denne anbefaling gives på baggrund af Sundhedsstyrelsens råd.

De bedste slyngevugger til dit barn

Når du er nået hértil i artiklen, er det muligt, at du er kommet dertil hvor du skal træffe det endelige valg og investere i en slyngevugge. Herunder præsenterer vi et lille udvalg af de vugger, som vi anbefaler. Vi giver desuden et godt overblik over, hvad der kan anses som fordele og ulemper ved hver type vugge.

Natures Sway slyngevugge fra MamaMilla

Med en slyngevugge fra MamaMilla (Natures Sway), får du en ekseptionelt lækker og tilmed smuk hængevugge til en forholdsvis god pris.

Denne variant er monteret på en fjeder, som gør, at den bevæger sig sammen med barnet. Den er fleksibel på den måde, at den kan sættes fast enten i en dørkarm eller i loftet. På den måde er den fleksibel i forhold til indretning.

Natures Sway kommer med en lang række praktisk og lækkert tilbehør. Heriblandt finder du eksempelvis en uldfutonmadras med betræk af bomuld, et karmbeslag, et bomuldslage, en monteringskæde, en tværpind af New Zealandst hårdtræ samt en chick og anvendelig bæretaske. Du får desuden en lang liste af sikkerhedsudstyr med i købet (sikkerhedsfjeder, sikkerhedskarabiner, etc.).

Slyngevuggen fra MamaMilla er desuden ikke bare praktisk, funktionel og sikker – den er også lavet i et enkelt og tidløst design med naturbleget bomuld. Et udtryk, som vil passe ind i de fleste hjem.

Praktisk info: Slyngevuggen vejer i alt 2,5 kilo og har en maks belastning på på 15 kilo i alt. Hænger du vuggen op i en vindueskarm, skal dens størrelse være imellem 2,5 centimeter og 25 centimeter tyk.

Prisen for denne model ligger på 1.999 kroner.

Fordele og ulemper ved Natures Sway slyngevugge fra MamaMilla

En af de mest fremtrædende fordele ved denne model fra MamaMilla er det lækre design. Skal man se på ulemper, må prisen siges at træde i forgrunden. Med sine 1999 kroner er denne slyngevugge den dyreste af de to, som vi præsenterer i denne artikel.

Lækker hængevugge fra Nonomo

Nonomo hængevugge
ForhandlerPrisLæs mere
1.499,00 Læs mere

Hængevuggen fra Nonomo er et godt bud for dig, der ønsker at din baby skal have det bedste af det bedste – intet mindre!

Slyngevuggen er nemt transportabel og anbefales således til jordmødre og terapeuter. Den går fra 0 – 2,5 år og kan bære helt op til 15 kg.

Slyngevuggens madres har meget høj komfort. Den er stoppet med mikrofiberfyld, som gør det behagelig og ikke for blød for baby at ligge på. På den måde matcher den også Sundhedsstyrelsens råd om en hård madras i vuggen.

Hængevuggen fra Nonomo kommer med en masse lækkert og praktisk tilbehør. Heriblandt kan eksempelvis nævnes dens bærepose, som gør den praktisk idet at den gør dig istand til på en nem og sikker facon at bringe din baby med på farten.

Dens tværpind er lavet af smukt FSC-certificeret træ og stoffet er 100% naturlig økologisk bomuld i en tidløs og elegant lys grå nuance.

Vuggen har desuden en række gode sikkerhedsforanstaltninger – heriblandt sikkerhedssnore ved tværpinden samt knapper for enden af vuggen, som forhindrer at barnet kan glide ud og ned.

Vuggen er produceret i Tyskland, mens dens økologiske bomuld er produceret i Tyrkiet.

Fordele og ulemper ved Nonomo

Den mest opsigtsvækkende fordel ved Nonomo slyngevugge må siges at være prisen, som er forholdsvis lav – 1499 kroner i alt. Det skulle være til at betale for de fleste.

En af de mest grundlæggende problemer ved Nonomos vugge er, at der ikke medfølger stativ. Et sådant kan selvfølge købes separat som tilkøb, men hér må man så regne med en udgift oven i vuggens egen pris på 1499 kroner. Se længere nede for mærkets eget stativ, som kan tilkøbes for en pris af 1299 kroner.

Husk Stativ til slyngevugge

Det kan anbefales, at man anskaffer sig et stativ til sin slyngevugge. Det er smart på den måde, at det gør det muligt at flytte slyngevuggen rundt i huset eller i lejligheden. Det anvendes af nogen endda til at tage baby med ud i haven på en varm sommerdag. Et stativ til din hængevugge gør desuden, at du undgår at skulle grimme bore huller i dit loft eller i din karm.

Et stativ til din slyngevugge, som kan anbefales, er dette stativ fra Nonomo. Stativet måler 188 centimeter og fylder et gulvareal på kun en kvadratmeter. Det er lavet af smukt galvaniseret stål og kan på praktisk vis samles og skilles ad.

Stativet fra Nonomo kan bruges både sammen med mærkets standardslyngevugge, samt dets tvillingevugge.

Det er produceret i Tyskland, som jo er kendt for sin evne til godt og holdbart design. Stativet kan bære en vægt på helt op til 15 kilo og koster som nævnt længere oppe i artiklen 1299 kroner i alt.

Spørgsmål og svar om hængevugger

Afslutningsvis kommer her et par spørgsmål og svar om slyngevugger.

Må baby sove i slyngevugge om natten?

Som udgangspunkt, ja. Men prøv ad og se, om det fungerer. Hvis det gør, så skulle der ikke være nogen problemer i at lade dit barn sove i slyngevuggen om natten.

Må en slyngevugge bruges til en nyfødt?

Her er svaret det samme – prøv ad og se, om det fungerer. Hvis det gør, er alt godt.

Hvor længe kan baby bruge en slyngevugge?

Som man kan se i denne artikel, er de fleste slyngevugger lavet så de kan bruges af babyer på op til 2,5 år eller op til 15 kilo.

Held og lykke med din baby

Uanset om du efter at have læst denne artikel vælger at investere i en slyngevugge til dit barn eller ej, ønsker vi dig held og lykke med dit forældreskab – med eller uden slyngevugge! Vi håber, at artiklen har været informativ og efterladt dig klogere på feltet.

Vind 90 tøjklistermærker

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om 90 tøjklistermærker fra Ikast Etiket.

Tak for din tilmelding